TEMIR YOʻL TRANSPORTI TIZIMINI INNOVATSION RIVOJLANTIRISH VA BOSHQARUV MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA MARKETING STRATEGIYALARINING ROLI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada temir yoʻl transporti tizimini innovatsion rivojlantirishda marketing strategiyalarining boshqaruv mexanizmlariga integratsiyalashuvi empirik va qiyosiy tahlillar asosida baholangan. Yevropa, Hindiston va Indoneziya tajribalari asosida marketingning foydalanuvchi ehtiyojlariga moslashuvi, xizmatlar diversifikatsiyasi va raqamli yechimlar orqali tizim samaradorligiga taʼsiri aniqlashtirilgan. Tahlillar marketing yondashuvlarining strategik boshqaruvdagi roli tizim darajasida shakllanishini koʻrsatdi.
Keywords: temir yoʻl transporti; innovatsion boshqaruv; marketing strategiyasi; foydalanuvchi tajribasi; raqamli xizmatlar; tizim samaradorligi