MINTAQA SANOATINI INNOVATSION RIVOJLANTIRISH USULLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada mintaqaviy sanoatni innovatsion rivojlantirishning zamonaviy usullari, iqtisodiy samaradorligi hamda amaliy mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqotda sanoat korxonalarida innovatsion faoliyatni rag‘batlantirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish va ilmiy -tadqiqot salohiyatini kuchaytirishning ekonometrik va boshqaruv jarayonlarini optimallashtirish va samaradorlikni oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan.
Keywords: innovatsiya; sanoat ishlab chiqarish; raqamli iqtisodiyot; innovatsion infratuzilma; texnologik modernizatsiya; ekonometrik model