TIBBIYOT MUASSASALARIDA DAROMAD VA XARAJATLARNI TAN OLISH, HISOBGA OLISH VA MOLIYAVIY HISOBOTDA AKS ETTIRISHNING NORMATIV -HUQUQIY ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada tibbiyot muassasalarida daromad va xarajatlarni tan olish, hisobga olish va moliyaviy hisobotda aks ettirishning normativ -huquqiy asoslari bayon qilingan. Xususan, tibbiyot muassasalarida daromad va xarajatlar hisobining meʼyoriy - huquqiy asoslari muayyan guruhlarga ajratilib tasniflangan holda tavsiflab berilgan hamda tadqiqot natijalari asosida xulosalar shakllantirilgan.
Keywords: tibbiyot muassasasi; davlat tibbiyot muassasasi; daromad; xarajat; buxgalteriya hisobi; byudjet hisobi; byudjet hisobi standartlari; hisob siyosati