RAQAMLI IQTISODIYOTNI RIVOJLANISHIDA ZAMONAV IY AXBOROTLARN I OʻRN I (Marketing Jurnali, 2025)
Raqamli iqtisodiyotning yaratilishi, zamonaviy axborotlarni global iqtisodiyot va jamiyatning raqamli texnologiyalarning oʻzgaruvchan roli, raqamli platformalarining rivojlanishi, raqamli iqtisodiyotning ustuvorliklari va muammolariga qaratilgan. Analiz as osida, mavjud muammolarga javob topish uchun baʼzi tavsiyalar taklif etilgan.
Keywords: innovatsion platformalar; raqamli texnologiya; raqamli Oʻzbekiston robototexnika; sunʼiy ong; global iqtisodiyot