TO‘QIMACHILIK KORXONALARI B2B BOZORIDA MARKETING STRATEGIYALARINING SAMARADORLIK OMILLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada to‘qimachilik korxonalarining B2B bozorida marketing strategiyalarining samaradorlik omillari tizimli tarzda o‘rganilgan. Strategiyaning asosiy komponentlari sifatida raqamli integratsiya, tashkiliy salohiyat, innovatsion yondashuv, mijoz bilan al oqalarni boshqarish va pozitsiyalash ajratib ko‘rsatilgan. Ushbu omillar o‘zaro ketma -ketlikda strategik samaradorlikka olib boruvchi mexanizmlar sifatida baholangan. Kontseptual model asosida determinantlar o‘rtasidagi sababiy bog‘liqlik aniqlangan hamda amaliyotga yo‘naltirilgan xulosalar ishlab chiqilgan. Marketing strategiyasining samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: B2B marketing; to‘qimachilik korxonasi; strategik samaradorlik; raqamli integratsiya; innovatsiya; mijoz bilan aloqalar