O‘ZBEKISTON OZIQ -OVQAT MAHSULOTLARI BOZORINING HOLATI VA RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston oziq-ovqat mahsulotlari bozorining hozirgi holati, rivojlanish tendensiyalari va istiqboldagi yo‘nalishlari tahlil qilingan. Tadqiqotda so‘nggi yillardagi ishlab chiqarish hajmlari, import -eksport balansi, narxlar indeksi hamda iste’mol ko‘rsatkichlari statistik ma’lumotlar asosida o‘rganildi. Natijalarga ko‘ra, oziq-ovqat bozorining o‘sish sur’atlari barqaror bo‘lsa -da, ayrim mahsulot turlarida importga qaramlik saqlanib qolmoqda. Maqolada ichki ishlab chiqarishni diversifikatsiya qilish, logistika tizimini modernizatsiya etish va raqobatbardoshlikni oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.
Keywords: oziq-ovqat bozori; ishlab chiqarish hajmi; import -eksport; raqobatbardoshlik; bozor kon’yunkturasi; rivojlanish yo‘nalishlari