INNOVATSION STRATEGIYANI ISHLAB CHIQISH VA AMALGA OSHIRISH SAMARADORLIGINI BAHOLASHNING MEZON VA KO‘RSATKICHLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada innovatsion strategiyani ishlab chiqish va amalga oshirish samaradorligini baholashning mezon va kо‘rsatkichlari tadqiq etilgan. Shuningdek, кorxona strategiyasini amalga oshirish va innovatsion rivojlanish istiqbollarini baholashda ko‘p omilli tahlilga asoslangan usullar, biznes rejalashtirish jarayonini tashkil etishning vazifalari, mahsulot ishlab chiqarish qiymatida moddiy xarajatlarni pasaytirishga ta’sir etuvchi omillar, mahsulot sifatining iqtisodiy ko‘rsatkichlari va boshqa masalalar atroflicha o‘rganilgan. Kalit sо‘zlar: Samaradorlikni baholash, innovatsion strategiya, strategik chora - tadbirlar, ko‘p omilli tahlilga asoslangan usullar, texnologik audit, biznes rejalashtirish, budjetlashtirish tizimi, iqtisodiy qo‘shilgan qiymat, tovar mahsuloti, qayta ishlanadigan chiqindilar.