XIZMAT KOʻRSATISH KORXONALARIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA, ELEKTRON XIZMATLAR VA AI TEXNOLOGIYALARINING BOSHQARUV SAMARADORLIGIGA TAʼSIRI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada xizmat koʻrsatish korxonalarida raqamli transformatsiya, elektron xizmatlar va sunʼiy intellekt texnologiyalarining boshqaruv samaradorligiga taʼsiri nazariy va empirik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot Oʻzbekiston va jahon xizmatlar sektor idagi raqamli rivojlanish dinamikasi, AI yechimlarining jarayonlarni optimallashtirishdagi roli, elektron xizmatlar sifati va mijozlar qoniqishiga taʼsiri kabi omillarni oʻz ichiga oladi. Tahlil natijalari xizmat koʻrsatish tezligi 3,5 baravar tezlashgani, xarajatlar 18% ga kamaygani, mijozlar qoniqishi 19% ga oshganini koʻrsatdi. Shuningdek, AI -CRM, chatbotlar va prediktiv analitika boshqaruv samaradorligiga kuchli taʼsir koʻrsatishi aniqlangan.
Keywords: raqamli transformatsiya; elektron xizmatlar; AI texnologiyalari; xizmat koʻrsatish sohasi; boshqaruv samaradorligi; raqamli iqtisodiyot