MINTAQADA INNOVATSION SIYOSATNI AMALGA OSHIRISHNING (Marketing Jurnali, 2024)
Mazkur maqolada mintaqada innovatsion siyosatni amalga oshirishdainstitutsional tizimning shakllanish jarayoni va tarmoqlararo integratsiya modeliningnazariy-huquqiy hamda amaliy asoslari keng tahlil qilingan. Tadqiqotda “TripleHelix” konsepsiyasi asosida davlat, ilm-fan va biznes sektori oʻrtasidagi oʻzarohamkorlikni kuchaytiruvchi institutsional mexanizmlar ishlab chiqiladi. Namanganviloyati misolida mintaqaviy innovatsion siyosatni samarali tashkil etish uchun zarurboʻlgan institutsional muvofiqlik, boshqaruvning ochiqligi va tarmoqlararointegratsiya jarayonlarining iqtisodiy taʼsiri tahlil qilinadi. Tahlillar natijasidainnovatsion boshqaruvning koʻp darajali tizimi, moliyaviy ragʻbatlantirish vositalariva klaster yondashuv asosida shakllanayotgan yangi mintaqaviy modelning ilmiyasoslari aniqlanadi.
Keywords: innovatsion siyosat, mintaqaviy iqtisodiyot, institutsional tizim, tarmoqlararo integratsiya, “Triple Helix” modeli, Namangan viloyati, davlat–xususiy sheriklik, ilmiy salohiyat, texnoparklar, innovatsion boshqaruv, klaster siyosati.