MINTAQAVIY RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SAMARADORLIGINI BAHOLASHNING KONSEPTUAL MODELI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy raqamli transformatsiya samaradorligini aholashning konseptual modeli ishlab chiqilgan. Tadqiqotda raqamli infratuzilma, inson kapitali, raqamli xizmatlar, innovatsion faoliyat va iqtisodiy natijalar oʻrtasidagi bogʻliqlik tahlil qilingan. Mintaqalarning raqamli rivojlanish darajasini aniqlash uchun integrallashgan indikatorlar tizimi taklif etilgan. Raqamli transformatsiya samaradorligini baholashning metodologik yondashuvlari umumlashtirilgan. Tadqiqot natijalari hududlarni raqamlashtirish siyosatini takomillashtirishga xizmat qiladi.
Keywords: raqamli transformatsiya, mintaqaviy rivojlanish, raqamli iqtisodiyot, konseptual model, samaradorlik baholash, raqamli infratuzilma, innovatsion rivojlanish.