OLIY TAʼLIM SIFATINI BAHOLASHDA SUNʼIY INTELLEKTGA ASOSLANGAN INTEGRAL KOʻRSATKICHLAR TIZIMINI SHAKLLANTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim sifatini baholashda sun’iy intellektga asoslangan integral ko‘rsatkichlar tizimini shakllantirishning statistik-uslubiy asoslari tadqiq qilindi. Ta’lim sifatini baholashda qo‘llaniladigan indikatorlar tahlil qilinib, ularni yagona AIQEI integral indeksiga birlashtirish yondashuvi ishlab chiqildi. Tadqiqotda normallashtirish, vaznlash va integral baholash usullari qo‘llanildi. Natijalar sun’iy intellekt texnologiyalari ta’lim sifati monitoringining aniqligi, obyektivligi va tezkorligini oshirishga xizmat qilganini ko‘rsatdi.
Keywords: oliy ta’lim sifati, sun’iy intellekt, AIQEI, integral indeks, ta’lim monitoringi, statistik baholash.