MINTAQADA TABIIY KAPITALNI JAMGʻARISHGA TAʼSIR ETUVCHI OMILLAR (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqada tabiiy kapitalni jamgʻarishga taʼsir etuvchi iqtisodiy, ekologik, institutsional va ijtimoiy omillar nazariy hamda uslubiy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqotda tabiiy kapitalning mintaqaviy rivojlanishdagi strategik ahamiyati, unga taʼsir qiluvchi ichki va tashqi determinantlar tizimli ravishda tahlil qilingan. Tabiiy kapital jamgʻarilishiga resurslardan foydalanish darajasi, ekologik barqarorlik, investitsion faollik, innovatsion texnologiyalar va boshqaruv sifati taʼsiri baholangan. Mintaqada omillar oʻrtasidagi bogʻliqlik asoslab berilib, tabiiy kapitalni koʻpaytirishning ustuvor yoʻnalishlari ishlab chiqilgan.
Keywords: tabiiy kapital, mintaqaviy iqtisodiyot, resurs salohiyati, ekologik omillar, institutsional muhit, innovatsion rivojlanish, investitsiya, yashil iqtisodiyot, barqaror rivojlanish, jamgʻarish omillari.