MINTAQAVIY TURIZMDA INNOVATSION VA INSTITUTSIONAL MEXANIZMLAR SAMARADORLIGINI BAHOLASHNING KOMPLEKS MODELINING AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy turizmni rivojlantirishda innovatsion va institutsional mexanizmlar samaradorligini baholashning kompleks modeli taklif etilgan. Model orqali turizm infratuzilmasi, raqamli texnologiyalar, institutsional hamkorlik va boshqaruv omillarining hududiy turizm rivojlanishiga taʼsiri tizimli ravishda baholanadi. Tadqiqot natijalari mintaqaviy turizmni samarali boshqarish, investitsion jozibadorlikni oshirish hamda barqaror rivojlanishni taʼminlashga xizmat qiladi.
Keywords: mintaqaviy turizm, innovatsion rivojlanish, institutsional mexanizmlar, kompleks baholash modeli, turizm samaradorligi, raqamli transformatsiya, turizm infratuzilmasi, barqaror rivojlanish.