XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA KONSOLIDATSIYALASHGAN MOLIYAVIY HISOBOT TUZISHNI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada konsolidatsiyalashgan moliyaviy hisobotni tuzish tartibi va qoidalarining hisob siyosatida aks ettirilishi, konsolidatsiyalashgan moliyaviy hisobotning oʻz vaqtida, tizimli va yaxlit tarzda shakllantirilishi hamda uni xalqaro standartlar asosida t uzish va taqdim etish boʻyicha ilmiy takliflar bayon etilgan.
Keywords: moliyaviy hisobot; konsolidatsiyalashgan moliyaviy hisobot; xalqaro moliyaviy hisobot; bosh kompaniya; shoʻba jamiyat; aksiyadorlik jamiyati; aktivlar hisobi; majburiyatlar hisobi