TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINING INNOVATSION FAOLIYATINI MOLIYALASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada tadbirkorlik subyektlari innovatsion faoliyatini moliyalashtirish muammosi tadqiq etilgan boʻlib, mamlakat iqtisodiyotining innovatsion rivojlanishini taʼminlash sharoitida bu muammo dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Muammoni ochib berish uchun asosa n uchta tadqiqot usuli – ilmiy -nazariy, nazariy -amaliy va iqtisodiy - statistik tahlil usullari qoʻllanilgan. Tadqiqot natijasida tadbirkorlik subyektlarining innovatsion faoliyatini moliyalashtirishda davlatning roli yuqori ekanligi asoslab berilgan. Mualli f tadqiqot muammosini ilmiy -nazariy oʻrganish, amaldagi holatini tahlil qilish va ilmiy -amaliy tavsiyalar ishlab chiqish orqali uni yoritishda oʻz ilmiy va amaliy hissasini qoʻsha olgan.
Keywords: tadbirkorlik; tadbirkorlik subyektlari; innovatsion faoliyat; innovatsion loyiha; moliyalashtirish; grant; subsidiya; davlatning qoʻllab -quvvatlashi