TADBIRKORLIK SUBYEKTLARIDA INVESTITSIYALARDAN UNUMLI FOYDALANISHNING NAZARIY ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada tadbirkorlik subyektlarida investitsiyalardan samarali foydalanishning nazariy va uslubiy asoslari tahlil qilingan. Unda investitsiyalarning iqtisodiy oʻsish, ishlab chiqarish samaradorligi hamda tadbirkorlik raqobatbardoshligini oshirishdagi oʻrni yoritilgan. Muallif tomonidan investitsion resurslardan foydalanish samaradorligiga taʼsir etuvchi omillar — kapital aylanish tezligi, risk darajasi, innovatsion faoliyat va boshqaruv sifati tizimli yondashuv asosida baholangan. Maqolada investitsiyalarn ing tadbirkorlik faoliyatidagi rentabellik, moliyaviy barqarorlik va kapitalning qaytish koʻrsatkichlariga taʼsiri nazariy jihatdan asoslab berilgan hamda investitsiyaviy qarorlarni optimallashtirish boʻyicha ilmiy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: investitsiya; tadbirkorlik subyektlari; samaradorlik; kapital aylanishi; rentabellik; investitsion risk; moliyaviy barqarorlik; innovatsion faoliyat; boshqaruv sifati; investitsion siyosat