OʻZBEKISTON DA TERICHILIK SANOATINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida terichilik sanoatini rivojlantirishning dolzarb masalalari, mavjud imkoniyatlar hamda istiqbollari yoritilgan. Terini qayta ishlash, tayyor mahsulotlar ishlab chiqarish va eksport salohiyatini oshirish orqali milli y iqtisodiyotga qoʻshiladigan hissani koʻpaytirish muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, terichilik sanoatida xorijiy investitsiyalarni jalb etish, mahalliy brendlarni rivojlantirish hamda ichki bozorni toʻldirish boʻyicha istiqbolli yoʻnalishlar koʻrsati b oʻtilgan.
Keywords: qishloq xoʻjaligi; charm va poyabzal ishlab chiqarish; texnologiya; eksport; diversifikatsiya; logistika; infratuzilma; marketing