KORXONALAR EKSPORT SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH YO‘NALISHLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada raqamli texnologiyalarning eksport salohiyatiga ko‘rsatuvchi asosiy ta’sir omillari nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tahlil xalqaro ilmiy manbalar asosida olib borilib, ishlab chiqarishdan tortib marketing va logistika jarayonlarigacha bo‘lgan bosqichlarda raqamli transformatsiyaning eksportga ijobiy ta’siri ochib berilgan. Konseptual model asosida raqamli texnologiyalar eksportni rivojlantirishda ko‘p darajali integratsiyalashuv jarayonini shakllantirishi aniqlangan. Tadqiqot nazariy yondashuvlar orqali amaliy takliflar ishlab chiqishga asos bo‘lib xizmat qiladi.
Keywords: raqamli texnologiyalar; eksport salohiyati; raqamli transformatsiya; konseptual model; xalqaro savdo; strategik rivojlanish