BANK MENEJMENTIDA MIJOZLAR BILAN MUNOSABATLARNI BOSHQARISH (CRM) TIZIMINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola bank menejmentida mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish (CRM) tizimining samaradorligini oshirish mexanizmlarini tahlil qiladi. Maqolada CRM tizimlarining asosiy funksiyalari, ularni tashkilotlar ichida samarali qoʻllash uchun zarur boʻlgan yondashuvlar, va mijozlar bilan aloqalarni yaxshilash uchun amaliy mexanizmlar keltirilgan. Banklar uchun CRM tizimlari nafaqat xizmat koʻrsatish sifatini oshirish, balki mijozlarning sodiqligini mustahkamlash va raqobatbardoshlikni oshirish uchun ham muh im vosita hisoblanadi. Maqolada shuningdek, Oʻzbekiston tijorat banklarida CRM tizimlarini joriy etishda duch kelinadigan muammolar va ularni hal etish yoʻllari ham koʻrib chiqilgan.
Keywords: bank menejmenti; CRM tizimi; mijozlar bilan munosabatlar; samaradorlikni oshirish; mijoz sodiqligi; raqobatbardoshlik; xizmat koʻrsatish sifatini oshirish; innovatsion texnologiyalar; marketing strategiyalari; O‘zbekiston tijorat banklari