OʻZBEKISTONDA 2026 -YILGA SOLIQ MAʼMURCHILIGINI TAKOMILLASHTIRISH YUZASIDAN ISHLAB CHIQILGAN TAKLIFLAR (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada mamlakatda soliq sohasida koʻp yillardan buyon soliq maʼmurchiligini takomillashtirish boʻyicha amalga oshirilgan rivojlanish tahlili, biznes doiralarining ishonchini yanada mustahkamlashga qaratilgan keng koʻlamli islohotlarni takomillasht irish jarayonida hududlararo soliq inspeksiyasining oʻrni va ahamiyati yoritilgan. Oʻzbekiston soliq tizimida amalga oshirilayotgan muhim islohotlar oʻrganilib, xorij tajribasi hamda mamlakatimizda uni qoʻllash boʻyicha ilmiy -amaliy xulosa va takliflar ish lab chiqilgan.
Keywords: soliq siyosati; soliq tushumlari; tahlika -tahlil; xavflar; samaradorlik; raqamli platforma; usullar va vositalar; tahlil; optimallashtirish; soliq imtiyozlari; soliq stavkasi. Аннотaция В статье подведены итоги многолетнего прогресса страны в совершенствовании налогового администрирования в налоговой сфере; подчеркнуты роль и значение межрегиональной налоговой инспекции в совершенствовании масштабных реформ; направленных на дальнейшее укрепление доверия деловых кругов. Изучены некоторые важные реформы; реализуемые в налоговой системе Узбекистана; разработаны научно - практические выводы и предложения на основе зарубежного опыта и его применения в нашей стране. Ключевые слова: налоговая политика; налоговые поступления; анализ; риски; эффективность; цифровая платформа; методы и инструменты; оптимизaция; налоговые льготы; налоговая ставка