INSON KAPITALINI SAMARALI BOSHQARISH ORQALI KORXONA RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Inson kapitalini samarali boshqarish orqali korxona raqobatbardoshligini oshirish masalalarini oʻrganiladi . Ishda inson kapitalining mazmuni, uni baholash va rivojlantirish mexanizmlari, shuningdek, ularning korxona faoliyati natijadorligiga taʼsiri tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida inson kapitalini bosh qarishning asosiy yoʻnalishlari xodimlar salohiyatini baholash, malakasini oshirish, motivatsiya va ragʻbatlantirish tizimlarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Olingan natijalar asosida inson ka pitalini samarali boshqarish orqali mehnat unumdorligini oshirish, innovatsion faollikni kuchaytirish va korxona raqobatbardoshligini mustahkamlash boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari boshqaruv amaliyotida va ilmiy izlanishlarda foydalanish uchun ahamiyatlidir.
Keywords: inson kapitali; inson kapitalini boshqarish; korxona raqobatbardoshligi; kadrlar salohiyati; mehnat unumdorligi; motivatsiya va ragʻbatlantirish; malaka oshirish; boshqaruv samaradorligi