KICHIK BIZNES SUBYEKTLARI FAOLIYATIDA IQTISODIY RESURSLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Kichik biznes subyektlari faoliyatida iqtisodiy resurslardan foydalanish samaradorligini oshirish uchun korxonalarni ishlab chiqarish, xizmat koʻrsatish va savdo yoʻnalishlari boʻyicha sinflab tahlil qilish, iqtisodiy resurslarni chuqur tahlil asosida oʻrg anish hamda ulardan samarali foydalanish yoʻllarini izlash zarur. Shu yoʻnalishda samaradorlik koʻrsatkichlarini aniqlash, ilmiy asoslangan va amaliy ahamiyatga ega tadqiqotlar olib borish orqali ijobiy natijalarga erishish mumkin. Bu jarayon mavzuning dol zarbligini va amaliy ahamiyatini yanada oshiradi.
Keywords: iqtisodiy resurslar; samaradorlik; ishlab chiqarish; xizmat koʻrsatish; savdo; iqtisodiy resurslarning turlari; kichik biznes; samaradorlik koʻrsatkichlari