BANK SOHASIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA: FINTECH YECHIMLARI VA MIJOZLARGA XIZMAT KOʻRSATISH INNOVATSIYALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Raqamli transformatsiya (RT) zamonaviy bank tizimining raqobatbardoshligi va barqaror rivojlanishini taʼminlashda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Ushbu maqolada bank sohasidagi RT jarayonlari, xususan, Fintech yechimlarining integratsiyasi va ularning mijozla rga xizmat koʻrsatish sifatiga taʼsiri tahlil qilinadi. Tadqiqot mobil bankchilik, ochiq bankchilik (Open Banking) standartlari, shuningdek, sunʼiy intellekt (SI) asosidagi shaxsiylashtirilgan takliflar kabi innovatsion mexanizmlarni oʻrganadi. Maqolada RT ning operatsion samaradorlikni oshirish, xarajatlarni optimallashtirish va mijozlar tajribasini (Customer Experience) tubdan yaxshilashdagi roli koʻrsatilgan. Xulosa qilib aytganda, ushbu innovatsiyalarni oʻzlashtirish banklarning kelajakdagi muvaffaqiyati uchun strategik zarurat hisoblanadi.
Keywords: Raqamli transformatsiya; Bank sohasi; Fintech; Mijozlarga xizmat koʻrsatish; Innovatsiya; Mobil bankchilik; Ochiq bankchilik (Open Banking)