RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BIZNES MODELLARINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada raqamli iqtisodiyot va raqamli biznes modellarining nazariy asoslari, ularning milliy va global iqtisodiyotdagi roli, shuningdek, Oʻzbekistonda rivojlanayotgan raqamli infratuzilma va biznes modellari tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya jaray onida AKTning ahamiyati, raqamli infratuzilma, elektron biznes va savdo, raqamli mahsulot va xizmatlar, katta maʼlumotlar va sunʼiy intellektning iqtisodiy samaradorlikni oshirishdagi roli koʻrsatib berilgan.
Keywords: raqamli iqtisodiyot; biznes modellar; AKT; anʼanaviy biznes modellar; raqamli biznes modellar; tahlil; raqamli platforma; xizmat koʻrsatish va savdo jarayonlari; sektor