ELEKTRON TIJORATDA SUNʼIY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola “Elektron tijoratda sunʼiy intellekt texnologiyalarini qoʻllash yoʻllari va istiqbollari” mavzusiga bagʻishlangan boʻlib, unda elektron tijorat hamda sunʼiy intellekt tushunchalarining nazariy asoslari, ularning evolyutsion rivojlanish bosqich lari va oʻzaro integratsiya mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqotda sunʼiy intellekt (AI) texnologiyalarining elektron tijorat sohasidagi qoʻllanish yoʻnalishlari, ular orqali raqamli savdo jarayonlarini optimallashtirish imkoniyatlari, avtomatlashtirilga n marketing, mijozlar xatti -harakatlarini prognozlash, tavsiya tizimi va shaxsiylashtirilgan xizmatlar kabi asosiy funksional jihatlar yoritilgan. Shuningdek, maqolada AI texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari, mavjud muammolari hamda zamonaviy ri vojlanish tendensiyalari tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, elektron tijoratda sunʼiy intellektning joriy etilishi nafaqat biznes jarayonlarining samaradorligini oshiradi, balki raqobatbardoshlikni mustahkamlaydi, isteʼmolchi tajribasi ni yaxshilaydi hamda iqtisodiyotning raqamli transformatsiyasini jadallashtiradi.
Keywords: elektron tijorat; sunʼiy intellekt; raqamli transformatsiya; tavsiya tizimi; avtomatlashtirish; biznes samaradorligi