MINTAQA IQTISODIY SALOHIYATINI OSHIRISHNING ILMIY - NAZARIY JIHATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada mintaqaning iqtisodiy salohiyati tushunchasiga oid olimlarning zamonaviy qarashlari tizimlashtirilgan. Shuningdek, olingan natijalarga muvofiq mintaqa iqtisodiy salohiyatini oshirishga qaratilgan ilmiy takliflar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilg an.
Keywords: mintaqa iqtisodiy salohiyati; hududiy rivojlanish; iqtisodiy resurslar; investitsiya salohiyati; ishlab chiqarish infratuzilmasi; mehnat resurslari