RESURS TEJAMKOR QURILISH MATERIALLARI ISHLAB CHIQARISHNING IQTISODIY ASOSLARI VA TARMOQ SAMARADORLIGI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston iqtisodiyotida qurilish materiallari ishlab chiqarish tarmogʻining oʻsish dinamikasi, resurs tejamkor texnologiyalarni joriy etish samaradorligi hamda tarmoqning iqtisodiy asoslari tahlil qilingan. 2015 –2024 -yillar statistik maʼlumotla ri asosida ishlab chiqarish hajmi, energiya sarfi va mehnat unumdorligi oʻrtasidagi bogʻliqlik aniqlangan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, energiya sarfining 15 foizga kamayishi hamda qayta ishlangan xomashyo ulushining ortishi ishlab chiqarish tannarxini pa saytirib, korxonalar foydasini oshirgan.
Keywords: resurs tejamkorlik; qurilish materiallari; samaradorlik; energiya tejash; iqtisodiy rivojlanish; barqarorlik