MINTAQA IQTISODIY SALOHIYATINI OSHIRISHNING ILMIY - NAZARIY J IHATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada mintaqa iqtisodiy salohiyati tushunchasi boʻyicha olimlarning zamonaviy qarashlari tizimlashtirilgan. Shuningdek,olingan natijalarga muvofiq mintaqa iqtisodiy salohiyatini oshirishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: mintaqa iqtisodiy salohiyati; hududiy rivojlanish; iqtisodiy resurslar; investitsiya salohiyati; ishlab chiqarish infratuzilmasi; mehnat resurslari; tabiiy resurslardan foydalanish samaradorligi; innovatsion rivojlanish; mintaqaviy raqobatbardoshlik; iqtis odiy oʻsish omillari; iqtisodiy diversifikatsiya; strategik rejalashtirish; hududiy iqtisodiyot; modernizatsiya jarayonlari; barqaror rivojlanish