UZUMCHILIK SOHASIDA IQTISODIY SAMARADORLIKNI SHAKLLANTIRUVCHI OMILLAR VA ULARNING TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada uzumchilik sohasida iqtisodiy samaradorlikni belgilovchi asosiy omillar tizimli tahlil qilingan. Mualliflar va tadqiqotchilarning ilmiy qarashlari asosida klasterlashgan iqtisodiy modelning afzalliklari, resurslardan foydalanish samaradorligi, meh nat unumdorligi, eksport imkoniyatlari hamda soliq imtiyozlarining taʼsiri yoritilgan. Shuningdek, uzumchilik tarmogʻida davlat va xususiy sektor oʻrtasidagi hamkorlik, moliyaviy barqarorlikni taʼminlashda ragʻbatlantirish mexanizmlarining oʻrni tahlil eti lgan. Ilmiy tahlil natijalari sohada samaradorlikni oshirishning ustuvor yoʻnalishlarini belgilashga xizmat qiladi.
Keywords: uzumchilik; iqtisodiy samaradorlik; klaster tizimi; resurslardan foydalanish; soliq imtiyozlari; eksport salohiyati; davlat -xususiy hamkorlik; moliyaviy barqarorlik