QISHLOQ XOʻJALIGI MAHSULOTLARI BOZORIDA DIVERSIFIKATSIYA STRATEGIYASINING RAQOBATBARDOSHLIKKA TAʼSIRI (Marketing Jurnali, 2025)
Qishloq xoʻjaligi mahsulotlari bozorida diversifikatsiya strategiyasidan foydalanishning raqobatbardoshlikka taʼsiri tahlil qilingan. Tadqiqotda ishlab chiqaruvchi korxonalar faoliyatida mahsulot turlarini kengaytirish, yangi bozor segmentlariga kirish va innovatsion marketing vositalarini joriy etish orqali raqobat ustunligini shakllantirish jarayonlari yoritilgan. Diversifikatsiya strategiyasining samaradorligi Porterning raqobat nazariyasi hamda Ansoff matritsasi asosida baholangan.
Keywords: diversifikatsiya strategiyasi; raqobatbardoshlik; qishloq xoʻjaligi bozori; marketing; raqamli iqtisodiyot; innovatsiya; Porter nazariyasi; Ansoff matritsasi