SUNʼIY INTELLEKT VA ANALITIK PLATFORMALAR YORDAMIDA RAQAMLI MARKETING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻLLARI. (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada sunʼiy intellekt (AI) va analitik platformalarning raqamli marketingdagi oʻrni, ularning korxona marketing strategiyasini takomillashtirish hamda samaradorlikni oshirishdagi roli tahlil qilingan. Tadqiqotda maʼlumotlarga asoslangan qaror qabul qil ish, mijoz xatti -harakatlarini bashorat qilish, shaxsiylashtirilgan marketing kampaniyalarini yaratish va investitsiya qaytimi (ROI)ni oshirishda AI texnologiyalari hamda Big Data tahlil platformalarining afzalliklari koʻrsatib berilgan. Oʻzbekiston korxon alari uchun AI asosida raqamli marketingni rivojlantirishning ustuvor yoʻnalishlari va amaliy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: sunʼiy intellekt; raqamli marketing; analitik platformalar; maʼlumotlar tahlili; shaxsiylashtirilgan reklama; ROI; Big Data; prediktiv modellash