QURILISH MATERIALLARI ISHLAB CHIQARUVCHI KORXONALARDA INNOVATSION BOSHQARUV STRATEGIYASINI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY JIHATLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada qurilish materiallari ishlab chiqaruvchi korxonalarda innovatsion boshqaruv strategiyasini shakllantirishning nazariy jihatlari ilmiy asoslandi. Tadqiqotda strategik menejment, innovatsion rivojlanish, raqamli transformatsiya, inson kapitali, ekologik barqarorlik va institutsional omillarning oʻzaro bogʻliqligi tizimli ravishda tahlil qilindi. Innovatsion salohiyatni baholash, tashqi va ichki muhitni oʻrganish hamda strategiyani bosqichma-bosqich shakllantirish boʻyicha nazariy yondashuv taklif etildi. Olingan natijalar korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish, ishlab chiqarish samaradorligini kuchaytirish, innovatsion loyihalarni rivojlantirish va raqamli texnologiyalarni keng joriy etish imkoniyatlarini koʻrsatdi. Taklif etilgan yondashuv sanoat korxonalarida zamonaviy boshqaruv tizimini takomillashtirish uchun ishonchli ilmiy asos yaratdi.
Keywords: innovatsion boshqaruv, strategiya, qurilish materiallari, raqamli transformatsiya, innovatsion salohiyat, Industry 4.0, inson kapitali, raqobatbardoshlik.