SANOAT KORXONALARIDA KAPITAL MABLAGʻLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada korxonalarda kapital mablagʻlardan foydalanish samaradorligini oshirish masalalariga bagʻishlangan boʻlib, unda milliy iqtisodiyotning barqaror rivojlanishini taʼminlashda investitsiya resurslarining oʻrni va ahamiyati tahlil qilingan. Tad qiqotda kapital qoʻyilmalarning samaradorligini baholash usullari, korxonalarda mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari oʻrganilgan. Maqolada kapital mablagʻlardan foydalanish samaradorligiga taʼsir etuvchi omillar tizimli ravishda tahlil qiling an hamda samaradorlikni oshirishga qaratilgan innovatsion, tashkiliy va moliyaviy mexanizmlar asosida amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Muallif samaradorlikni oshirish boʻyicha aniq tavsiyalar va amaliy mexanizmlarni taklif etadi .
Keywords: Kapital mablagʻlar; investitsiya samaradorligi; sarmoya siyosati; innovatsiya; iqtisodiy samaradorlik; korxona faoliyati; iqtisodiyot; ishlab chiqarish; foyda; rentabellik