KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNING BARQAROR RIVOJLANISHINI BAHOLASHGA YONDASHUVLAR (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tadqiqotda Xorazm viloyatida kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning barqaror rivojlanish holati tahlil qilingan. Soʻrovnoma va statistik tahlil usullari asosida mintaqaviy darajadagi iqtisodiy infratuzilma, moliyaviy kirish imkoniyatlari va norma tiv muhit baholangan. Shuningdek, soliq imtiyozlari hamda kredit yengilliklari biznes rivojini qoʻllab -quvvatlasa -da, byurokratik toʻsiqlar va malakali kadrlar tanqisligi kabi omillar salbiy taʼsir koʻrsatayotgani asoslab berilgan. Shu orqali kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning barqaror rivojlanishini hududiy xususiyatlarni inobatga olgan holda tizimli qoʻllab -quvvatlash zarurligi ilmiy jihatdan asoslangan.
Keywords: kichik biznes; xususiy tadbirkorlik; barqaror rivojlanish; mintaqaviy siyosat; moliyaviy kirish imkoniyati; byurokratik toʻsiqlar