INNOVATSION IQTISODIYOT SHAROITIDA AHOLI DAROMADLARINI DIVERSIFIKATSIYALASH OMILLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada innovatsion iqtisodiyot sharoitida aholi daromadlarini diversifikatsiyalashga taʼsir etuvchi asosiy omillar tizimli tahlil qilindi. Inson kapitali, raqamlashtirish, tadbirkorlik faolligi va institutsional qoʻllab -quvvatlash kabi omillarning daroma dlar tarkibini shakllantirishdagi roli ochib berildi. Statistik maʼlumotlar asosida yoshlar, ayollar va qishloq aholisi daromad manbalarining xilma - xilligi oʻrganildi. Tadqiqot natijalari diversifikatsiyalash orqali iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash va tengsizlikni kamaytirishga oid nazariy -amaliy tavsiyalarni ilgari suradi.
Keywords: daromadlarni diversifikatsiyalash; Innovatsion iqtisodiyot; Inson kapitali; Raqamlashtirish; Mehnat bozorining transformatsiyasi; Tadbirkorlik; Iqtisodiy barqarorlik; Institutsional qoʻllab -quvvatlash; Texnologik rivojlanish; Ijtimoiy -iqtisodiy tengsizlik