QURILISH MATERIALLARI ISHLAB CHIQARISH KORXONALARINI BOSHQARISHNING XORIJ TAJRIBALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada qurilish materiallari ishlab chiqarish korxonalarini boshqarishda xorijiy tajribalar tahlili asosida samarali boshqaruv modellari oʻrganiladi. Germaniya, AQSh, Xitoy va boshqa davlatlarda joriy etilgan boshqaruv usullari qiyosiy tahlil qili nadi, ularning afzalliklari va kamchiliklari ochib beriladi. Shuningdek, Oʻzbekistondagi mavjud holat tanqidiy baholanib, texnologik, raqamlashtirish, logistika va kadrlar salohiyati boʻyicha muammolar aniqlanadi. Tahlillar asosida mahalliy sharoitga mos b oshqaruv yechimlari, innovatsion yondashuvlar va amaliy takliflar ilgari suriladi.
Keywords: qurilish materiallari; boshqaruv modellari; Germaniya tajribasi; AQSh tajribasi; Xitoy modeli; raqamlashtirish; klasterlash; strategik boshqaruv; taʼminot zanjiri; innovatsion boshqaruv