MAISHIY KIMYO TOVARLARI B2B BOZORIDA SUNʼIY INTELLEKT YORDAMIDA TAQSIMOT KANALLARINI SAMARALI TASHKIL ETISH (Marketing Jurnali, 2025)
Tadqiqotda sunʼiy intellekt texnologiyalarining maishiy kimyo mahsulotlarini B2B (biznesdan biznesga) bozorida taqsimlashdagi roli oʻrganildi. Unda talabni bashorat qilish, zaxiralarni optimallashtirish, tavsiya tizimlarini yaratish va yetkazib beruvchilar ni tanlash kabi funksiyalar asosida taqsimot samaradorligi tahlil qilindi. Rasmiy manbalar va ilmiy adabiyotlar asosida olib borilgan tahlillar sunʼiy intellekt texnologiyalari mahsulot oqimini barqaror saqlash, operatsion xarajatlarni kamaytirish hamda mi joz ehtiyojlariga moslashtirilgan yechimlar taklif etishda muhim vosita ekanini koʻrsatdi. Tadqiqot natijalari sunʼiy intellektdan foydalanish B2B taqsimot modelini yanada aniq, moslashuvchan va iqtisodiy jihatdan samarali qilishini tasdiqlaydi.
Keywords: B2B taqsimot; sunʼiy intellekt; maishiy kimyo; zaxira boshqaruvi; talab bashorati; tavsiya tizimi; yetkazib beruvchi tanlash