MINTAQADA TABIY RESURSLARDAN FOYDALANISHNING IQTISODIY -EKOLOGIK RIVOJLANISHGA TAʼSIRINI BAHOLASH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada mintaqalarda tabiiy resurslardan foydalanishning mintaqa iqtisodiy -ekologik rivojlanishiga taʼsiri nazariy manbalarga tayangan holda tadqiq etilgan. Mintaqalarda tabiiy resurslarning turlari, ulardan foydalanish xususiyatlari, tabiiy resursl arning mintaqani rivojlantirishdagi oʻrni hamda resurslardan oqilona foydalanishning uslubiy jihatlari yoritilgan. Shuningdek, mintaqalarda tabiiy resurslardan foydalanishni yaxshilash borasida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: mintaqa; tabiiy resurslar; moddiy va madaniy ehtiyojlar; hududiy iqtisodiy kompleks; iqtisodiy resurslar; demografik resurslar; iqlim resurslari