ZAMONAVIY ELEKTROTEXNIKA SANOATINING GLOBAL MIQYOSDAGI RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada elektrotexnika sanoatining global miqyosdagi zamonaviy rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan. Xususan, raqamlashtirish, sunʼiy intellekt, yashil energiya tizimlari, energiya saqlash texnologiyalari, Sanoat 4.0, 5G va kelajakdagi aloqa t exnologiyalari kabi yoʻnalishlar chuqur oʻrganilgan. Tadqiqotda xorijiy ilgʻor tajriba asosida elektrotexnika sohasida yuz berayotgan texnologik inqiloblar, ularning iqtisodiy va ekologik taʼsiri hamda elektrotexnika sanoatining xalqaro raqobatbardoshligi baholangan. Shuningdek, sanoatning istiqbolli rivojlanish yoʻnalishlari prognoz metodlari asosida tahlil qilinib, Oʻzbekiston elektrotexnika sanoatini modernizatsiya qilish boʻyicha ilmiy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: elektrotexnika sanoati; global tendensiyalar; raqamlashtirish; sunʼiy intellekt; yashil energiya; xorij tajribasi; smart tarmoqlar; 5G texnologiyasi; energiya saqlash; Sanoat 4.0