O‘ZBEKISTON DAVLAT BUDJET STRATEGIYASINI IQTISODIYOT TARAQQIYOTI UCHUN MOLIYAVIY SAVODLILIK BILAN INTEGRASİYA. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonning davlat moliyasi boshqaruvi tizimi doirasida byudjet samaradorligi tushunchasi yoritiladi. Unda byudjet ijrosining samaradorligini baholashda qoʻllaniladigan asosiy koʻrsatkichlar va mezonlar, shuningdek, ushbu baholashni qoʻl lab-quvvatlovchi institutsional mexanizmlar hamda amalga oshirilayotgan islohotlar bayon etilgan. Milliy byudjet hujjatlari va normativ -huquqiy asoslarni tahlil qilishga tayangan sifat va tahliliy metodlar orqali tadqiqot mavjud holatni aniqlaydi hamda byu djet samaradorligini oshirish boʻyicha siyosiy tavsiyalarni ilgari suradi.
Keywords: byudjet samaradorligi; davlat moliyasi; baholash mezonlari; fiskal siyosat; Oʻzbekiston; byudjet islohotlari