XALQARO FRANSHIZALAR FAOLIYATI RIVOJLANISHINING NAZARIY -USLUBIY ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro franshizalar faoliyatining rivojlanishiga taʼsir etuvchi nazariy va uslubiy asoslar oʻrganilgan. Franshiza biznes modelining global miqyosdagi evolyutsiyasi, iqtisodiy, huquqiy va madaniy omillar, shuningdek, uslubiy yondashuvlar tah lil qilingan. Tadqiqotda xalqaro franshizaning muvaffaqiyat omillari va muammolari aniqlanib, kelajakdagi rivojlanish yoʻnalishlari muhokama qilingan. Natijalar xalqaro bozorlarda franshiza tizimlarini rivojlantirishni rejalashtirayotgan korxonalar uchun a maliy tavsiyalar sifatida taqdim etilgan.
Keywords: xalqaro franshiza; biznes modeli; globalizatsiya; uslubiy asoslar; iqtisodiy omillar