MODALAR BIZNESIDA “YASHIL BREND” MARKETING STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda moda sanoatida “yashil brend” marketing strategiyalaridan foydalanish imkoniyatlari oʻrganildi. Tikuv -trikotaj korxonalarida ekologik innovatsiyalar va ularning isteʼmolchi xulq -atvoriga taʼsiri tahlil qilindi. Yashil innovats iyalar orqali brend imijini mustahkamlash, isteʼmolchilarning ongli xarid qilish qarorlarini shakllantirishga xizmat qilishi asoslab berildi. Tadqiqot natijalari asosida amaliy takliflar ishlab chiqildi.
Keywords: marketing; moda; yashil brend; raqamli marketing; marketing strategiyasi; yashil innovatsiyalar