O‘ZBEKISTON TURISTON BOZORI: XITOYLIK TURISTNING MAQSADLI PORTRETI (Marketing Jurnali, 2025)
Xitoylik sayyohlarni O‘zbekistonga jalb qilish mamlakat turizm sohasini rivojlantirish uchun strategik muhim vazifa hisoblanadi . Xitoy xalqaro turizmning eng yirik manbalaridan biri bo‘lib, ayniqsa pandemiyadan keyin chiqish turizmini tiklash sharoitida O‘zbekiston uchun muhim bozor hisoblanadi. Maqolada Xitoy tashqi turizm bozorining O‘zbekiston uchun afzalliklari ko‘rib chiqilad i, turoperatorlar o‘rtasida o‘tkazilgan so‘rovnoma tahlili asosida xitoylik sayyohlarning iste’mol afzalliklari aniqlanadi, shuningdek, xitoylik sayyohning maqsadli portreti shakllantiriladi. Yakunda Xitoydan sayyohlar oqimini ko‘paytirishga qaratilgan tav siyalar taqdim etildi, bu esa O‘zbekistonning xalqaro turizm maydonidagi raqobatbardoshligini oshirish va mamlakat iqtisodiyotining o‘sishiga hissa qo‘shish imkonini beradi.
Keywords: turistik bozor; chiqish va kirish turistik oqimi; talabgorlik; jozibadorlik; O‘zbekiston; Xitoy; xitoylik sayyoh portreti