BRENDGA EMOTSIONAL BOG'LANISHNI SHAKLLANISHDA AROM MARKETINGNING O'RNI. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada aromamarketing isteʼmolchilarga sezgir taʼsir koʻrsatishning samarali vositasi sifatida koʻrib chiqiladi va uning brendga nisbatan hissiy bogʻliqlikni shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Aromamarketingning nazariy asoslari yoritiladi , hidlarning isteʼmolchilarning xatti-harakatlariga va mijozlar sadoqatiga taʼsiri asoslab beriladi . Empirik tahlil asosida turli sohalar uchun afzal hidlar aniqlanadi va ularning brendni qabul qilishga taʼsiri koʻrsatiladi .
Keywords: aromamarketing; hissiy bogʻliqlik; brending; sezgir marketing; hid bilish; hid; mijoz sadoqati