KORXONALAR AYLANMA MABLAGʻLARDAN SAMARALI FOYDALANISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada korxonalar aylanma mablagʻlaridan samarali foydalanishning ilmiy - nazariy jihatlari tadqiq etilgan. Shuningdek, obyekt sifatida “Maxam Chirchiq” AJ aylanma mablagʻlari holati va tarkibiy oʻzgarish dinamikasi tahlil qilingan. Korxonalar aylanma mabla gʻlari hajmi va undan samarali foydalanish bilan bogʻliq boʻlgan muammolar aniqlangan hamda ularni bartaraf etishga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: aylanma mablagʻ; moliyaviy operatsiyalar; pul mablagʻlari; kredit mablagʻlari; daromad