SOLIQ TOʻLOVCHILAR FAOLIYATINI SEGMENTLASH ASOSIDA SOLIQ XAVFLARINI ANIQLASH VA BAHOLASHNING AMALIY YONDASHUVLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada soliq riskini aniqlash va boshqarishda soliq toʻlovchilar faoliyatini segmentlash va soliq xavfi tahlili ishlab chiqishning turli nazariy yondashuvlari muhokama qilinadi. Har qanday subyektning moliyaviy faoliyati xavf - xatarlarga toʻla. Xatarlarning oqibatlarini kamaytirish uchun xavflarni bosh qarishning samarali tizimini ishlab chiqarish zarur. Kuzatuvlar doirasida soliq xavflarini kelib chiqish sabablarini aniqlash, boshqarish, soliq xavflarini yoʻq qilish, kamaytirish tizimning yetarli dar ajada rivojlanmaganligi, soliq xavflarni yanada chuqurroq oʻrganish zarurligini belgilaydi. Maqolada soliq toʻlovchilar faoliyatini segmentlash masalalari va ularni aniqlash bosqichlari muhokama qilinadi.
Keywords: soliq xavfi; soliq xavflarni boshqarish; xavflarni kamaytirish; soliq toʻlovchilar faoliyatini segmentlash