AHOLIGA YUK TASHISH XIZMATINI KOʻRSATISH STRATEGIYASI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasida avtomobil transporti orqali aholiga yuk tashish xizmatini koʻrsatish strategiyasi, uning tarkibiy qismlari va rivojlantirish yoʻnalishlari ilmiy asosda tahlil etiladi. Mamlakatda yuk tashish hajmini oshirish, infratuzilm ani modernizatsiya qilish, raqamlashtirish hamda ekologik transport vositalaridan foydalanish muhim vazifa sifatida belgilangan. Statistik maʼlumotlar va mahalliy transport korxonalari faoliyati misolida sohadagi mavjud muammolar, tendensiyalar va strategi k takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari yuk tashish tizimini optimallashtirish orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish imkoniyatlarini koʻrsatadi.
Keywords: Oʻzbekiston –2030; transport; yuk tashish; infratuzilma; ekologiya; yashil transport