KICHIK BIZNES BARQAROR RIVOJLANISHINING MIKROIQTISODIY ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning barqaror rivojlanishiningmikroiqtisodiy asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqotda kichik biznesning iqtisodiy o‘sish,bandlikni ta’minlash, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va hududiyrivojlanishdagi o‘rni tahlil qilindi. Namangan viloyati misolida kichik biznessubyektlarining yalpi hududiy mahsulotdagi ulushi, sanoat, qishloq xo‘jaligi va qurilishtarmoqlaridagi faoliyati statistik ma’lumotlar asosida baholandi. Tadqiqot natijalaridakichik biznesning barqaror rivojlanishi inson kapitali, innovatsion faoliyat, boshqaruvsifati va resurslardan samarali foydalanish bilan bog‘liqligi asoslandi. Kichik biznessubyektlarini qo‘llab-quvvatlash, boshqaruv kompetensiyalarini rivojlantirish vainstitutsional muhitni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar ishlab chiqildi.
Keywords: kichik biznes, tadbirkorlik, barqaror rivojlanish, mikroiqtisodiyot, inson kapitali, iqtisodiy samaradorlik, innovatsiya, Namangan viloyati, ishlab chiqarish, bandlik.