TURIZMDA MA'LUMOTLARNI QAYTA QILISHNING XUSUSIYATLARI VA ULARDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqot turizm sohasida ma’lumotlar tahlilining integratsiyasi va ta’sirini o‘rganadi. Tadqiqotda mijozlarga xizmat ko‘rsatish, narx belgilash strategiyalari va inventarizatsiyani boshqarish kabi operatsion yo‘nalishlarda ma’lumotlar tahlilining qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. So‘rovnomalar va adabiyotlar sharhi asosida aralash uslubdagi yondashuv orqali olib borilgan tadqiqot natijalari ma’lumotlar tahlilining mijozlar qoniqishini oshirish va daromadni ko‘paytirish kabi salmoqli foydalarini aniqlayd i. Shu bilan birga, tadqiqotda ma’lumotlar maxfiyligi bilan bog‘liq xavotirlar hamda, ayniqsa kichik turizm korxonalarida ilg‘or tizimlarni mavjud infratuzilmaga integratsiya qilishdagi murakkabliklar kabi muhim muammolar ko‘rsatilgan. Tadqiqot xulosasiga ko‘ra, ma’lumotlar tahlili turizm sohasida tub o‘zgarishlar qilish imkoniyatiga ega bo‘lsa -da, bu imkoniyatlardan to‘liq foydalanish uchun axloqiy va amaliy muammolarni hal qilish zarur. Tadqiqot sanoat bo‘ylab ma’lumotlar tahlili vositalariga teng huquqli kirishni ta’minlash maqsadida ishonchli axloqiy qoidalar va qo‘llab -quvvatlovchi siyosatlarni ishlab chiqishni tavsiya etadi.
Keywords: Ma’lumotlar tahlili; turizm sohasi; mijozlar qoniqishi; dinamik narxlash; axloqiy muammolar; texnologik integratsiya