UZOQ MUDDATLI AKTIVLARNING NAZARIY MASALALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada buxgalteriya hisobi sohasida uzoq muddatli aktivlarning nazariy masalalari tahlil qilingan. Turli yondashuvlar va tartibga soluvchi meʼyoriy hujjatlarda bunday aktivlar korxonalar tomonidan ulush, bonuslar yoki uzoq muddatli ekspluatatsiya u chun sotib olingan resurslar koʻrinishida keltiriladi. Shuningdek, uzoq muddatli moliyaviy investitsiyalar hamda investitsion mulk sifatida eʼtirof etiluvchi aktivlar kelgusida kapitalni joylashtirishning samarali yoʻnalishlaridan biri hisoblanadi. Shu boi s, uzoq muddatli aktivlarning turkumlanishi va xususiyatlarini qayta koʻrib chiqish dolzarb ahamiyat kasb etadi.
Keywords: uzoq muddatli aktivlar; tamoyillar; rivojlantirish tendensiyalari; xarajatlar; royalti; huquq; noaniqlik; amaliyot; munosabat; investitsiya kiritish; investitsion mulk